In de dagen voor Kerst leverde Unibouw in Voorschoten een nieuw bedrijfspand op voor Pretec Precisietechniek. De bouw vond plaats op het terrein naast het pand waar het bedrijf de laatste jaren uit zijn jas groeide.

Pretec Precisietechniek is al meer dan 25 jaar gespecialiseerd in het bewerken van diverse metalen en kunststoffen. De organisatie maakte Unibouw verantwoordelijk voor het complete proces, van ontwerp en vergunningaanvraag tot en met de sleuteloverdracht. Dit alles volgens de inmiddels beproefde bouwmethodiek: hoogwaardig en in een zeer kort tijdsbestek. We realiseerden een bedrijfshal, een kantoor en een kolomvrije hal, zodat machines efficiënt kunnen worden verplaatst. De nieuwbouw levert Pretec naast een hogere productiecapaciteit en meer werkcomfort ook verschillende (in)directe besparingen op, dankzij een ideale kavelindeling en slimme logistieke oplossingen.

Bouwproces soepel en snel
De opdrachtgever kijkt heel tevreden terug op het soepele bouwproces. “Het is ongelofelijk hard gegaan”, vertelt mede-eigenaar Rob Abbenhuis. “In de zomervakantie gingen de eerste palen in de grond en op 23 december kon worden opgeleverd. Zo snel bouwen vind ik knap. Omdat wij zelf vooral erg graag door wilden gaan met onze bedrijfsvoering, huurden we een bouwbegeleider. Dankzij de expertise van hem en Unibouw, hebben wij ons geen dag druk hoeven te maken. Het was natuurlijk super dat we zelf mee konden kijken vanuit ons oude pand. En dat maakte het wederzijdse contact ook erg makkelijk. De medewerkers van Unibouw weten waarover ze praten en waren nooit te beroerd om mee te denken of iets meer te doen dan afgesproken. Die flexibiliteit hebben we enorm gewaardeerd. Kortom: het werd een mooie Kerst, met ons werk op de nieuwe locatie in het vooruitzicht!”